Terhességi cukorbetegség?

Orvosi tanácsainkkal segítünk az optimális vércukorértékek elérésében. 

A baba már most a legjobbat érdemli.

Terhességi cukorbetegség?
A baba már most a lehető legjobbat érdemli.
Add meg neki! Segítünk.

Terhességi cukorbetegség?

Minden egy helyen a jó vércukorértékek eléréséhez. 

Terhességi cukorbetegség?
Orvosi tanácsainkkal segítünk a jó vércukorértékek elérésében. 
ÍME A 3 LEGFONTOSABB TIPP, HOGYAN ÓVD A BABÁD ÉS SAJÁT EGÉSZSÉGED TERHESSÉGI CUKORBETEGSÉGBEN

A vércukorértékek természetes csökkentéséhez még ma kezdd ezeket alkalmazni! INGYENES hozzáférés.

A megadott e-mail címedre azonnal küldjük a hozzáférést. 

Dr. Palotás Zoltán
DiamMami.hu alapítója.
Endokrinológus, diabetológus orvos

Elsőként a terhességi cukorbetegség eredményes kezeléséhez szükséges legfontosabb 3 teendőd szeretném Veled megosztani. 

Hatékony kezelés estén a terhességi cukorbetegség nem jelent veszélyt a kisbabád számára!

Ez rendkívül fontos tudnod. Terhességi cukorbeteg kismamaként honlapunkon mindent megtalálsz, amire a megfelelő vércukorértékek eléréséhez és a baba biztonsága érdekében szükséged van. 

Az aggodalmad és tanácstalanságod érthető. Természetes, hogy félted a babád egészségét, tartasz az inzulin kezeléstől és a lehetséges szövődményektől.

De várj csak! A terhességi cukorbetegség rendkívül hatékonyan kezelhető, ráadásul 80%-ban gyógyszer nélkül! Szeretnénk megmutatni hogyan! A félelemnek és az aggódásnak vége, ha tudod, hogyan érj el kitűnő vércukorértékeket.

A baba egészsége szempontjából a legfőbb kockázat nem a terhességi cukorbetegség, hanem a nem megfelelő kezelés. Ehhez pedig elsősorban Te kellesz! Másodsorban mi.

Tudd meg orvosunktól, miért és hogyan alakul ki a terhességi cukorbetegség

Készlülj fel!
A szakorvosi vizitek természetesen szükségesek, azonban önmagukban nem elegendőek a hatékony kezeléshez!

Noha a terhességi cukorbetegség kezelése nem bonyolult, de összetettebben annál, hogy csupán egy negyed órás vizitbe beleférjen.

Mi kell az eredményes kezeléshez?

Nos, egyrészről tanulási vágy a kismamák részéről, ami szinte mindig megvan, másfelől pedig hiteles információ a célravezető életmódról. Ez utóbbiban szeretnénk segíteni online felületünkkel.

Igazából a kismamák kérésének eleget téve igyekeztünk összeállítani egy érthető anyagot a terhességi cukorbetegségről és a hatékony kezeléséről.

Kezdjük a 3 legfontosabb teendővel!

ÍME A 3 LEGFONTOSABB TIPP, HOGYAN ÓVD A BABÁD ÉS SAJÁT EGÉSZSÉGED TERHESSÉGI CUKORBETEGSÉGBEN

A vércukorértékek természetes csökkentéséhez még ma kezdd ezeket alkalmazni! INGYENES hozzáférés.

A megadott e-mail címedre azonnal küldjük a hozzáférést. 

Az ingyenes feliratkozást követően megtudhatod:

terhességi cukorbeteg kismamaként hogyan csökkentsd a vércukorértékeid természetes úton már mától

mely ételek fogyasztását korlátozd/kerüld a baba biztonsága érdekében

melyik mesterséges édesítőt érdemes használnod, ha valami édesre vágysz

mikor és hogyan mérd helyesen a vércukrod

hogyan válassz okosan vércukormérőt, hogy később a tesztcsíkhoz 80%-os kedvezménnyel juss hozzá

hogyan vezesd úgy a vércukornaplód, hogy az saját magad és a kezelőorvosod számára is valóságos „aranybánya” legyen

hogyan tapasztald ki, mely ételek javasoltak számodra

Minden segítséget szeretnénk megadni Neked, amivel a legnagyobb eséllyel elkerülheted a gyógyszeres (inzulin) kezelést és óvhatod a babád egészségét!

Ugyanakkor tisztában kell azzal is lenned, hogy olykor a legnagyobb igyezeted ellenére sem kerülhető el az inzulin kezelés. EZ NEM A TE HIBÁD! Ilyenkor ezt a baba egészsége érdekében késlekedés nélkül el kell kezdened.

Hiszen a legfőbb közös célunk: a babád egészségének megóvása és nem az inzulinkezelés elkerülése.

TUDJUK, EZ MOST NEM EGYSZERŰ…

BÓNUSZ: letölthető vércukor és étkezési napló

Segítségükkel nyomon követheted, hogyan alakulnak vércukorértékeid a különböző ételek hatására. Tartsd ellenőrzésed alatt vércukorértékeidet már mától! Nincs más dolgod, mint "az orvos kompatibilis" napló megfelelő helyére beírni a mért értékeket.

A siker olykor apróságokon múlik

 

Júlia története

Júlia 31 éves volt, amikor a terhességi cukorbetegség a 25. terhességi héten kiderült. Cikáztak gondolatai a jövővel, a kezeléssel, kisbabája egészségével kapcsolatban. 

Orvosától és dietetikusától minden hasznos tudnivalót beszerzett. A frissen tanultak alkalmazásának hála, a vércukorértékei kedvezően alakultak.

Az étkezés után jó vércukorokat mért, optimistán várta a következő ellenőrzést. A kontroll vizsgálaton azonban lesújtotta a felismerés, hogy valójában mindvégig két órával az étkezései után mérte a cukrát (a javasolt 1 óra helyett)…

„Tényleg, hisz már az első alkalommal mondta az orvos, hogy 60 perccel az étkezések után mérjek. Nem értem, ez hogyan kerülte el a figyelmem…” – csapott a homlokára.

A helyes időpontban mérve már a vércukorértékei a reggeli utáni időszakban gyakran voltak emelkedettek. Ráadásul ötlete sem volt, hogyan csökkenthetné ezeket. 

Konkrétan erről a forgatókönyvről sem az orvosával, sem a dietetikusával nem beszéltek, legalább is nem emlékezett rá. Ismét aggodalom és a tehetelenség érzése fogta el. Jól ismerte ezeket az érzéseket a diagnózis felállításának időszakából.

Mivel csak sokára kapott időpontot eredeti orvosához, bejelentkezett hát egy másik diabetológus orvoshoz. Ez az orvos ismét táplálkozási tanácsadásra utalta, ahol gyorsan kiderült, hogy reggelire az ideálisnál nagyobb mennyiségű, gyors felszívódású szénhidrátot fogyaszt.

Hisz terhességi cukorbetegségben reggelire és tízóraira ugyanannyi, jó minőségű szénhidrát fogyasztása ajánlott (25-25 gramm)!

„Hát valójában ez is elhangzott már a legelső diétás tanácsadáson, hogy mehetett ki a fejemből” – emlékezett vissza.

Miután a szénhidrát egy részét átcsoportosította tízóraira, illetve bizonyos ételeket száműzött étrendjéből, reggeli utáni értékei határérték alá kerültek.

Ez az apróság mennyit segített… Ha ezt hamarabb tudom, talán az orvoshoz sem kellett volna bejelentkeznem.”

A rossz időpontban történt mérésekkel, és az orvoshoz jutással viszont több, mint egy hónap elszaladt. Ezalatt az időszak alatt a vércukorértékek a baba számára előnytelenül alakultak.

Ráadásul mindez a terhességnek abban a periodusában történt, ami a vércukor szempontjából egyébként is „kényes”.

Olykor csupán egy apró részleten múlik minden. Még gyógyszer sem kell hozzá. 

 

Adrienn története

A másik történet szereplője Adrienn, akinél a terhességi cukorbetegséget a 26. héten ismerték fel. Júliához hasonlóan ő is igyekezett minden hasznos információt megtudni orvosától és a táplálkozási tanácsadójától.

Hazaérve tüzetesen átolvasta a tájékoztatókat, átgondolta melyik tanács hogyan építhető be a mindennapjaiba. Megbízható forrásokból otthon, önszorgalomból is tájékozodott.

„Mindent, amit csak találtam a terhességi cukorbetegséggel kapcsolatban az interneten, elolvastam. Köztük természetesen rengeteg elméleti információt is, amit sosem tudtam a gyakorlatban hasznosítani.

Főleg a valóban hasznos és hiteles tanácsok kiválogatásával ment el rengeteg időm. Ha lett volna egy hely, ahol a gyakorlatban hasznos tanácsok logikus, összeszedett formában elérhetőek lettek volna…”

Adrienn reggeli utáni vércukorértékei szintén emelkedni kezdtek. Köszönhetően a korábbi információ gyűjtésének, ezen nem lepődött meg. Tudta, hogy ezek az értékek “romlanak el” általában először, és volt pontos elképzelése arról, mihez kezdjen most. 

Másnap már eszerint alakította át reggelijét, és láss csodát: időveszteség, plusz orvosi konzultáció nélkül az értékek normalizálódtak. Aggodalom és idegeskedés nélkül. Pedig nincsenek rendkívüli képességei, egyszerűen tisztában volt azzal, mikor mit kell tennie. 

“Hogy voltak-e közben kétségeim? Naná, hogy voltak! Ezért (is) mértem napi négyszer a vércukorom, így egyből láttam, ha valami kedvezőtlenül hat rá.”

Viszont rendkívül megnyugtató volt a tudat, hogy megvan minden információm, hogy változtassak az életmódomon, ha a vércukorértékek ezt indokolják. 

 
Nos, mi a különbség, Júlia és Adrienn között?

Apróság csupán: Adrienn tudta, milyen egyszerű dolgokat tehet a hatékonyabb kezelés érdekében. Nem csupán külső forrásból: az orvostól, a táplálkozási tanácsadótól, a nőgyógyásztól várt segítséget.

Ő maga hiteles forrásból utána nézett. Kis befektetés hatalmas eredmény.

Nos, ez ennyire egyszerű…

Némi energiaráfordítással, a saját tudása fejlesztésével óriási eredményt ért el plusz vizitek, aggodalom idegeskedés nélkül.

Most lehetőséged van választani, hogy kire szeretnél hasonlítani.

Egy biztos, a baba Adriennt ajánlaná!

hagyd a félelmet és az aggódást!

A terhességi cukorbetegség kezelése nem bonyolult.

Kell változtatnod? Természetesen kell. Tudd meg, mivel érdemes kezdened.

A megadott e-mail címedre azonnal küldjük a hozzáférést a 3 legfontosabb teendődhöz

GYAKRAN ISMÉTELT KÉRDÉSEK

Mert megtudhatod, mely ételek fogyasztását érdemes kerülnöd, hogyan és mikor mérd a vércukraid. Ezek alapvetőek a baba és saját egészséged megóvása szempontjából.

Terhességi cukorbeteg kismamáknak, akik a lehető legjobbat szeretnék a baba és saját maguk számára. Akik nem csak külső segítségre várnak, hanem önállóan is hajlandóak tenni az egészségük megóvásáért.

A válasz e-mailban szereplő linkre kattintva azonnal olvashatod a 3 legfontosabb teendőd terhességi cukorbetegség esetén. 

Az általad megadott e-mail címre, perceken belül. Ha nem találod a fiókodban, mindenképp ellenőrizd a „Promóciók” és a spam mappát is!

Teljes mértékben ingyenes. Semmilyen kötelezettséggel nem jár a számodra. Összesen az e-mail címed előzetes megadása szükséges, hogy hozzáférj az anyaghoz.

Lényegében egy weboldal. Nem kell semmit letöltened vagy elmentened. Ugyanolyan egyszerű a hozzáférés, mint például ehhez az oldalhoz.

Számítógépen, laptopon, tableten és telefonon is. Lényegében bármilyen eszközzel, ami képes megnyitni egy weblapot.

Természetesen. Teljes mértékben. A legkorszerűbb diétás és MDT (Magyar Diabetes Társaság) szakmai irányelvekre alapozzuk őket. De természetesen járj utána magad is! Ha így döntesz, kérjük, kizárólag képzett szakember (diabetológus orvos vagy dietetikus) véleményét kérd ki az anyagainkkal kapcsolatban.

A kapott link segítségével letölthetsz egy üres vércukornapló és egy üres diétás napló sablont. Nyomtatást után a méréseid eredményét és az elfogyasztott ételeid ezekbe rögzítheted. Ha betelt egy oldal, teljesen ingyenesen korlátlan számban tudsz új, üres oldalakat nyomtatni. Javasoljuk, hogy a betelt oldalakat fűzd le egy mappába, és vidd magaddal a következő ellenőrzésre.

Legfeljebb egy órát. Ezt követően máris elkezdheted alkalmazni a benne foglaltakat. Az alapos megértéshez viszont javasoljuk, hogy újra és újra térj vissza bizonyos részekhez. Jó egészséget!