Ez a weboldal sütiket használ, hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. A cookie-k információit tárolja a böngészőjében, és olyan funkciókat lát el, mint a felismerés, amikor visszatér a weboldalunkra, és segítjük a csapatunkat abban, hogy megértsék, hogy a weboldal mely részei érdekesek és hasznosak.
Elkészítési idő: kb. 30 perc
Hozzávalók (kb 2 adag):
- 250 g konzerv csicseriborsó
- 100 ml kókusztej
- 1 evőkanál olivaolaj
- 140 g cukkini
- 1 evőkanál indiai fűszerkeverék
(Madras Curry, Tikka Masala)
- 2 db paradicsom
- 1 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 evőkanál citromlé
- 1 teáskanál mustármag
- 1 kávéskanál füstölt paprika
- só, bors
- köretként: basmati rizs

A kokusztejes csicseriborsó ragu jó választás terhességi cukorbetegségben, mert:
- mindösszesen 49 g szénhidrátot tartalmaz (köret nélkül)
- ráadásul a szénhidrát legnagyobb része csicseriborsóból számazik, tehát jó minőségű, lassú felszívódású szénhidrát
Köretként basmati rizst készíthetsz mellé, aminek a szénhidrát tartalmával természetsen szintén számolnod kell.
Nézzük, részletesen hogyan kalkulálj a szénhidráttal!
Ha tegyük fel 50 gramm szénhidrátot szerenél elfogyasztani (pl. ebédre):
16 g szénhidrát: származzon a raguból
Ez a mennyiségű szénhidrát az elkészített ragu harmadában található
34 g szénhidrát: származhat a basmati rizsből
Ez a mennyiségű szénhidrát kb. 44 g basmati rizsben (nyersen mérve!) található
Jó étvágyat!

Szia! Szeretnéd, hogy a terhességi cukorbetegség ellenére is minden rendben legyen a babával és veled is?
Jó helyen jársz.
Javasoljuk, hogy először ingyenes anyagainból tájékozódj. Ha pedig gyorsabban szeretnél haladni, segíthet a könyvünk.
MINDEN TOVÁBBI INFORMÁCIÓT, AMIRE AZ EREDMÉNYES KEZELÉSHEZ SZÜKSÉGED VAN, MEGTALÁLSZ A KÖNYVÜNKBEN: