Mindent a terhességi cukorbetegségről.

Hogyan óvd kisbabád egészségét és kerüld el az inzulin kezelést?

MINDENT a terhességi cukor- betegségről

Hogyan óvd kisbabád egészségét és kerüld el az inzulin kezelést?

“Az odafigyelést, a gondoskodást, amit egy anya adhat a gyermekének senki és semmi más nem pótolhatja.”
Természetesen így van ez terhességi cukorbetegségben is!
Hogyan Ne Veszélyeztesd Kisbabád Egészségét Terhességi Cukorbetegségben?

Orvosi irányelvek

A könyvet terhességi cukorbeteg kismamák ellátását végző endokrinológus szakorvos írta a legújabb tudományos ajánlásoknak megfelelően.

Természetes kezelési mód

Ez a helyes táplálkozást és a megfelelő testmozgást jelenti. Nos épp ezekről szól nagyrészt könyvünk.

Azonnali, látványos eredmények

A terhességi cukorbetegség kezelésében nagyszerű, hogy amint helyesen kezdesz étkezni, vércukor értékeid már a következő étkezéstől normalizálódnak.

Érthetőség

Tudományos elveket egyszerűvé, érthetővé tesszük számodra, hogy már mától az érdekeid szolgálják.

A könyv szerzője

Dr. Palotás Zoltán
DiamMami.hu alapítója.
Endokrinológus, diabetológus orvos

A terhességi cukorbeteg kismamák kezelése kapcsán azt figyeltem meg, hogy gyakran nagyon hasonló kérdések merülnek fel.

Például: hogyan érdemes számolni a szénhidrátot, vagy egyáltalán melyek a jó minőségű szénhidrátok, mikor mennyi szénhidrátot érdemes elfogasztani, hogyan lehet egyszerűen számolni a bevitt szénhidrátot…

Az ehhez hasonló gyakori kérdések megválaszolása motivált a könyv megírása közben.

Hogyan tegyél jót a kisbabáddal?

A TERHESSÉGI CUKORBETEGSÉG ELSŐRE IJESZTŐ.

Már hogyne lenne az, hisz a kisbabádra is veszélyt jelent. DE csakis akkor, ha nincs megfelelően kezelve. És Te itt vagy, tehát elkötelezett vagy az eredményes kezelés mellett. 

Szeretnénk ehhez minden segítséget megadni!

Orvosként világossá szeretném tenni számodra, hogy az orvosi konzultáció, a diétás tanácsadás -bár rendkívül fontosak- önmagukban nem elegendőek az eredményes kezeléshez! 

Ezek ugyanis csupán irányt mutatnak. Felhívják a figyelmed a próblémára, azonban a mindennapokban Neked kell azokat legyőznöd, mégpedig megfelelő életmóddal.

Kristálytisztán tudjuk, mire van szükséged! 

Tudásra.

Hogy tisztában légy azzal, milyen típusú ételek fogyasztása kedvező a vércukorértéked alakulása szempontjából. Ez nem az a helyzet, amikor saját károdon kellene tanulnod. 

A vércukorcsökkentés alapelvei ráadásul jól ismertek, orvosilag is bizonyítottak. A könyvünkben ezeket is be szeretnénk mutatni. Szándékosan nem egy sokadik recepgyűjteményt állítottunk össze. 

Az elszántság mellett tudásra van szükséged, hogy ne csupán egy előre megírt, merev étrendet követhess. Szeretnénk, ha rövidtávon a cukorértékeid rendeződnének, hosszú távon pedig az egészséges táplálkozással kötnél életreszóló barátságot. 🙂

… hát mire van még szükség?

A szándékra, hogy akard megérteni a terhességi cukorbetegség kialakulásának egyszerű alapelveit, és a mindennapi szokások apró változtatásával lehetőleg gyógyszeres kezelés nélkül bámulatos eredményeket érj el.

Mikortól van erre szükségem?

Mostantól, hisz az aktuális vérukorszinted leginkább az előző étkezés határozza meg. Ha ebéd után magasabb is a cukrod, megfelelő vacsorával estére már teljesen normális lehet. Nincs mire várnod!

Meddig van erre szükségem?

Tartósan! A terhességi cukorbetegség ugyanis csupán felhívja a figyelmet a háttérben jó eséllyel már évek óta megbúvó problémára, ami a vércukorszabályozásod érinti.

Tehát az  “új” életmódoddal, amit kénytelen vagy most elsajátítani, csak nyerhetsz hosszú távon. Ezért is nem csupán végtelen számú” 160 gramm szénhidrát tartalmú ételrecepteket” kapsz tőlünk. 

Neked arra van szükséged, hogy olyan tájékozottságra tegyél szert, ami rövidtávon a terhességi cukorbetegségedre gyógyír, hosszútávon pedig segít a cukorbetegséget elkerülni.

Ez egyszerűen csak jobb választásokat, nem spártai szigort és élethosszig tartó diétát jelent! 

Írtunk egy könyvet, ...

… mert diabetológus orvosként ismerjük a terhességi cukorbeteg kismamák leggyakoribb kérdéseit, kételyeit, aggodalmait. 

… mert tudjuk, hogyan segíthetünk hatékonyan.

… mert szeretnénk, ha előre tudnád azokra a terhességi cukorbetegséggel kapcsolatos kérdésekre a választ, amivel csak ezután szembesülsz

… mert szeretnénk, hogy a terhességi cukorbetegséged ellenére boldogan teljen a babavárás.

… mert tudjuk, hogy jó vércukorértékek mellett a baba egészségére semmilyen káros hatása nincs a terhességi cukorbetegségednek.

 

Téves (vagy kevés) tudás birtokában a terhességi cukorbetegség nem kezelhető eredményesen. A fokozott testsúlygyarapodás, a nagydózisú inzulinterápia, a születési rendellenesség lehetnek a következmények.

Talán szeretnéd tudni mit érdemes reggelizned? A nap folyamán mikor mennyi szénhidrátot fogyassz? Vagy kíváncsi vagy, hogyan számold egyszerűen a szénhidrátot?

MINDEN, AMIRE A BIZTONSÁGOS KEZELÉSHEZ
SZÜKSÉGED VAN, EGY KATTINTÁSNYIRA VAN TŐLED

Hogyan tudhatod biztonságban kisbabád ebben a nehéz helyzetben is?

Melyek a "jó" és melyek a "rossz" szénhidrátok, hogyan ismerheted fel őket?

Hogyan csökkentsd drámaian az inzulinkezelés esélyét?

Miért alakul ki a terhességi cukorbetegség?

Mely étel emeli és melyik NEM a vércukorszinted?

Mire figyelj az ételek elkészítése közben, hogy kevésbé emeljék a vércukorod?

Hogyan csökkentheted a reggeli előtt/reggeli utáni vércukorértékeid?

Hogyan teheted testedzéssel a legjobbat a baba számára?

IDŐT ÉS ENERGIÁT SPOROLUNK SZÁMODRA.

A könyvben található információk begyűjtése természetesen önállóan sem lehetetlen vállalkozás. Ez esetben a szakmai angol ismeretére, rengeteg szabadidőre és nagy adag szkepticizmusra is szükséged lesz.

Szertintünk érdemesebb ezt az időt a baba jólétére, és a vércukorértékeid javítására fordítanod! 

Nézzük részletesen, mit találsz a könyvben:

I. fejezet: Hogyan történik a diagnózis felállítása?

Tudtad, hogy a cukorterhelés előtti 2-3 nap étrendje és testmozgása is befolyásolhatja az eredményt? Erre is érdemes figyelmet fordítanod a pontos eredmény érdekében.

Továbbá olyan „műhelytitkokat” is megtudhatsz, mint, hogy az inzulinrezisztencia a terhesség 24-dik hetétől kezdődően fokozódik drámain.

II. fejezet: Hogyan kezdjem a kezelést?

Valószínűleg azzal tisztában vagy, hogy a rendszeres vércukormérés alapvető fontosságú az eredményes kezelés érdekében. De vajon azt is tudtad, hogy ha az ujjad oldalsó részét szúrod, akkor a kevesebb idegvégződés miatt kevésbé fájdalmas a szúrás?

Arról is jó ha tudsz, hogy ugyanaz a vércukormérő készülék még ugyanabból a csepp vérből is kissé eltérő eredményt fog adni, ám ettől kitűnően használható ellenőrzésre.

Megtudhatod a könnyen áttekinthető vércukornapló vezetés csínját-bínját. Lehet nem mondják, de az orvosod és dietetikusod számára sokkal áttekinthetőbb, ha az azonos napszaki vércukorértékeket egy oszlopba, egymás alá írod, a kóros értékeket pedig bekarikázod.

Letölthető INGYENES vércukornapló

III. fejezet: Az étkezés

Innentől érdemes még eszeveszettebbűl figyelned minden információ morzsára.

Köztudott, hogy főként az étkezések szénhidrát tartalmától függ a vércukorértékek alakulása. Ám az a tény, hogy három kocka csoki önmagában elfogyasztva jobban megemeli a vércukrod, mint 3 szem dióval együtt fogyasztva, talán kevésbé ismert…

Kiderül, mikor és milyen formában vidd be a számodra és a baba számára szükséges szénhidrát mennyiséget, mert ugyanaz a 20 gramm szénhidrát hatása nagyon eltérő lehet.

Írunk arról is, mit csinálj másként, ha folyton éhesnek érzed magad.

Meglepő: mindkettő 20 gramm szénhidrátot tartalmaz

IV. fejezet: Az étkezéseid összeállítása

Végignézzük, mit ehetsz, ihatsz a baba és saját egészséged érdekében reggelire, tízóraira, ebédre, uzsonnára és vacsorára.

Megtudhatod, hogy a „reggelizz, mint egy király” számodra egyáltalán nem jó tanács. Segítesz a szervezetednek, ha reggelire és tízóraira egyforma mennyiséget fogyasztasz.

Noha ez nem receptkönyv, néhány egyszerű ételötlettel azért igyekszünk ötletet adni.

Ha a lényeget megérted, a világ összes receptje közül önállóan ki tudod választani a számorda megfelelőt.

V. fejezet: Az ételcsoportok

Itt aztán végignézünk minden ételcsoportot a terhességi cukorbetegségre gyakorolt hatásai szempontjából. Ha érdekel, milyen lisztet válassz, milyen köretet fogyassz, miért vigyázz a burgonyával, mely zöldségekben van a legtöbb szénhidrát, akkor ez a fejezetet tetszeni fog.

Spoiler: a gyümölcsök sajnos nem annyira „jó fejek”, mint ahogy azt sokan gondolják… De természetesen számukra is van hely a diétádban.

Eddigre már egészen biztosan világossá válik számodra, hogy bár az eredményes kezeléshez több mindent meg kell tenned, éhezned azonban TILOS.

VI. fejezet: A testmozgás

A terhesség és a cukorbetegség egyáltalán nem ok ám a restségre!

Tudtad, hogy a testmozgás önmagában is csökkenti a vércukorértéked? A terhesség alatt -kevés kivételtől eltekintve– semmi okod nincs a helyesen megválasztott testmozgásról lemondanod, sőt…

Megtudod, a várandósság különböző időszakaiban, mely mozgásformákból mennyi az elegendő mindkettőtök számára.

VII. fejezet: Gyógyszeres terápia

Ha a korábbi fejezetben foglaltakat helyesen beépítetted a mindennapjaidban, nagyon nagy eséllyel erre a fejezetre nem lesz szükséged.

Viszont amennyiben bármilyen oknál fogva inzulinkezelésre kerül a sor, megtudhatod mikor és hogyan kell beadnod, mire érdemes figyelned. 

Az inzulin nem ellenség, és garantáltan NINCS káros hatása a babára!

A jó vércukorértékek elérése 1000X fontosabb, mint az inzulinterápia elkerülése.

VIII. fejezet: A szülés után…

Az izgalmak folytatódnak… szerencsére nem a cukorértékeid szempontjából, hisz azok szerencsére már másnapra rendeződnek. 🙂

Nem szabad azonban elfelejtened, hogy a hajlam a cukorbetegség kialakulására megmarad.

Szülés után – a babázás mellett- a 2-es típusú cukorbetegség elkerülésére érdemes figyelmet fordítanod.

Ehhez leginkább a könyvben tanultakat (első sorban: helyes táplálkozás, megfelelő testmozgás) kell beépítened a mindennapjaidba.

IX. fejezet: Gyakori kérdések

Olyan égető kérdésekre találsz gyakorlatias válaszokat, mint „mit tehetsz az emelkedett étkezés utáni vércukorértékek ellen?”  

Vagy állandó éhség gyötör a diéta mellett, hogyan tehetsz ellene, hogy a cukorértékeid se szabaduljanak el?

LAPOZZ BELE...

Previous slide
Next slide

SEGÍTÜNK...

…akkor is, ha jelenleg éppen nem tudod kifizetni a könyv vagy az online tanfolyam árát!

Ilyen esetben kérd a könyvünket e-mailben a diabmami@gmail.com címen és elküldjük Neked.

GARANTÁLTAN JÓL JÁRSZ Pénzvisszafizetési garancia

Őszintén hisszük, hogy a könyvben foglaltakkal nemcsak te, hanem a baba is nyerhet. Ráadásul nemcsak a terhesség alatt, hanem azt követően is.

Nem látjuk, hogyan fektethető be 2 pizza ára ennél jobban.

Hiszünk abban, hogy valódi értéket kapsz a pénzedért. De nem az a fontos mi mit hiszünk. Kizárólag a te elégedettséged számít. Amennyiben a könyv elolvasását követően nem vagy elégedett, a vásárlást követő 30 napon belül a könyv árát kérdés nélkül visszatérítjük a részedre.

A KISMAMÁK VÉLEMÉNYE

Mikor megtudtam, hogy terhességi cukorbeteg vagyok nagyon megijedtem mivel azt hittem, ez egyenes út a szülési nehézségekhez, a császármetszéshez, az inzulin kezeléshez. Talán a legfontosabb, ami ebből a könyvből kiderült számomra, hogy ebben a helyzetben is rengeteg mindent tehetek a baba egészségéért. A jó vércukorértékeknek hála, fokozatosan eltűnt a szorongásom. Ismét nagyszerű élménnyé vált a babavárás. Hiszem, hogy a megfelelő táplálkozás mellett a stressz csökkenésének is köszönhetően javultak a vércukorértékeim.

Azt hittem mindent tudok a helyes étkezésről... kiderült a könyvből, hogy bizony rengeteg részletkérdés fölött átsiklottam. Hála ennek, rengeteget javultak a cukraim. A legjobban elkölött forintjaim. Jó egészdséget minden sorstárnak!

Ez a könyv egyszerűen mutatja be, hogyan lehet a lehető legtermészetesebben kezelni a terhességi cukorbetegséget. Őszintén szólva, az első diétás oktatásom után nem hittem, hogy valójában ennyire egyszerű az egész kezelés, inzulin, gyógyszerek nélkül. Csak az egészséges életmódra támaszkodva.

Válaszok a gyakran feltett kérdésekre

Azonnal! A vásárlás után másodperceken belül megkapod a linket, ahonnan korlátlan alkalommal letöltheted az e-könyved mobilra, tabletre, számítógépre egyaránt.

Az, hogy rengeteg időt spórol neked. A rengeteg, különböző helyről beszerezhető, hiteles információt gyűjtöttük össze számodra egyetlen helyen.  

Ha magad szeretnéd begyűjteni az általunk átadott információt, a szakmai angol ismerete mellett 3-4 nap szabad időre is szükséged lehet.

Végtelenszer. Az e-mailben megkapott link nem évül el, bármennyiszer letölthető róla a könyv.

Bankkártyával elektronikus úton. A PayLike szolgáltatásán keresztül biztonságosan fizethetsz. A Paylike a bankkártya adataidat bizalmasan kezeli, harmadik félnek nem (természetesen nekünk sem) ad ki semmilyen adatot a bankkártyádról.

Ez egy elektronikus könyv. Tapasztalatunk szerint ez hatékonyabb, hisz azonnal megkapod, és bárhova magaddal viheted akár a telefonodon, tableten vagy a laptopodon is. Például bevásárlás közben is „fellapozhatod” a telefonod segítségével.

Alapvetően semmilyen. Olyan formában igyekeztünk megírni, hogy bárki számára érthetőek, logikusak és a gyakorlatban jól használhatóak legyenek a benne foglaltak.

Az is célunk, hogy ha most kell elkezdened a terhességi cukorbetegség kezelését, akkor ebben az egy könyvben megtalálj mindent.

A könyv ára 7.990 Ft. Ez nagyjából 2 pizza ára. Szeretnénk neked valódi értéket adni. Ha bármilyen oknál fogva úgy érzed, ez nem sikerült, visszatérítjük a könyv árát.

Tudást. Mindent megtalálsz benne, ami a terhességi cukorbetegség eredményes kezeléséhez szükséges. Egy dolgot sajnos nem tudunk megtenni helyetted: az alapelvek gyakorlati alkalmazását. Ehhez minden segítséget megadunk, de ez a feladat rád hárul.